top of page

Για όλα φταίει ο Γαμπρός, Myers Briggs test

Updated: Jul 10, 2021

Πως η Τέχνη κατανόησης της επιλογής συντρόφου της κόρης οδήγησε τελικά και στην κατανόηση του εαυτού.

Το σκηνικό δεν μας είναι άγνωστο ως προς τα γεγονότα, η αντίδραση όμως της μιας πρωταγωνίστριας οδήγησε τελικά στη δημιουργία του πιο δημοφιλούς τεστ προσωπικότητας έως σήμερα.




Σενάριο: Η πολυαγαπημένη μοναχοκόρη φεύγει για το κολέγιο και επιστρέφει για διακοπές Χριστουγέννων με έναν, ας το πούμε ήπια, όχι και τόσο συμπαθή νεαρό και σύντομα με τη σοκαριστική είδηση ότι θα παντρευτούν. Η μητέρα, παρόλη την έκπληξή της, αντιδρά με έναν όχι και τόσο αναμενόμενο τρόπο. Όταν η κόρη της Katharine Briggs, Isabel, έφερε στο σπίτι τον Clarence Myers από το Swarthmore College στα τέλη του 1910, η μαμά Briggs αντέδρασε με αξιοσημείωτη ενσυναίσθηση και χαρακτηριστική σχολαστικότητα: Δημιούργησε μια θεωρία τύπων προσωπικότητας ώστε να καταλάβει γιατί ο μελλοντικός γαμπρός της ήταν τόσο "διαφορετικός".


Αυτό το εξαιρετικά γνωστό εργαλείο ξεκίνησε με την επιθυμία μιας μητέρας να κατανοήσει την επιλογή του συζύγου της κόρης της. Νομίζω ότι πολλές από εμάς θα μπορούσαν να καταλάβουν την ανάγκη της. Θα πω όμως ότι δεν γνωρίζω τα αποτελέσματα της έρευνάς της πάνω στον εν λόγω νεαρό, που τελικά έγινε και γαμπρός της...



38 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page